Tečaj za mladičke

Mladiček se začne učiti že v leglu in nekateri dobri rejci ga socializirajo in navajajo na življenje že zelo zgodaj.

Ko mladička pripeljete domov, seveda prinese veliko veselja in zabave (oh, kako je simpatičen!). istočasno pa to pomeni tudi skrb, odgovornost in tudi kakšen siv las več.

To je najbolj pomembno obdobje za medsebojni odnos, socializacijo in spoznavanje okolice, zato je še toliko bolj priporočljivo, da se v malo šolo vpišete čim prej.

Z odlašanjem se ponavadi naredi več škode kot koristi, saj se vaš mladiček uči vsak dan; tako kot otroci. Za odpravljanje slabih navad, pridobljenih v mladosti, boste kasneje porabili več časa in izgubili na odnosu.

Namen male šole:

  • Zgraditi prijeten odnos ter zaupanje med lastnikom in psom
  • Mladička socializirati in pripraviti za nadaljnjo življenje
  • Zgraditi osnove poslušnosti

Zakaj torej v malo šolo?

Odgovor je povsem preprost; želite imeti psa, ki bo do pubertete osvojil določeno znanje? To za vas pomeni manj težav, glavobolov in sivih las. Z lepo vzgojenim mladičkom boste lahko njegovo znanje v prihodnosti le še nadgrajevali.

V nasprotnem primeru pa boste po vsej verjetnosti primorani reševati težave dalj časa, kot bi ga sicer vložili v vzgojo takoj na začetku. Verjetno se boste morali ukvarjati tudi z mnogimi nezaželenimi triki, ki vam jih bo (z veseljem ali neznanjem ) povzročal.

S temi ste se najbrž na nek način že srečali; vključujejo bežanje, uničevanje stanovanja, grizenje, ipd. Takšni kužki dostikrat tudi nimajo veselja do igre in radi tudi ignorirajo vaše “ukaze”.

Cena tečaja: 160 eur / 10 ur

Program