fbpx

Poletne pasje aktivnosti

Vroči dnevi, razgret asfalt in žgoče sonce.

Sprehod s psom

je v poletnih dneh bolje opraviti zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. V mestu je preko dneva še posebno prevroč asfalt za pasje tačke in lahko dobijo na blazinicah tudi opekline. V ta namen se za opoldanski sprehod mi najraje odpeljemo iz mesta v naravo ali pa se lotimo kakšne druge zabavne aktivnosti.

Plavanje

je koristno, ker voda psa ohladi, nadomesti mu sprehod, pri tem se fizično utrudi. Če v to dejavnost vključite še igro, ki pomeni mentalno zaposlitev je rezultat na koncu utrujen in srečen pes.

Hladilna blazina za pse

 

 

 

Če pa vaš kužek ne mara plavati, se lahko z njim igrate v nizki vodi ali pa mu kupite hladilno blazino.

 

 

 

 

 

 

 

V kolikor vaš pes rad plava in se igra v vodi, vam svetujem, da si nabavite plavajoče igrače, nikakor pa ne uporabljajte palice ali kamna.

 

 

Če imate vrt si omislite bazenček, večji škaf ali pa se zabavajte s škropilnico za travo, mi smo uporabili kar cev za zalivanje. Moj kuža Jari je med pranjem avta poskušal uloviti curek vode, zelo se mu je zdelo zabavno, a bodimo pozorni, da pritisk vode ni premočan.

 

Svoje kosmatinčke pa lahko pocrkljate tudi tako, da jim ponudite doma narejene zmrznjene priboljške ali sladoled, da se bodo lažje ohladili.

pasji sladoled

zmrznjeni priboljški za pse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kadar gre pes z vami v lokal, poskrbite da se bo lepo obnašal, poiščite zanj primeren prostor, kjer lahko počiva. Na razpolago naj ima vedno svežo vodo, ker je zelo pomembno, da je pes v vročini primerno hidriran.

 

kampiranje s psom

 

 

 

Če pa se odpravljate v hribe ali na kampiranje s seboj vzemite vodo in hrano tudi zanj. Ne pozabite na komplet prve pomoči. V vročem delu dneva naj ima na voljo senco.

 

 

 

 

Psa nikoli ne puščajte samega v avtu, pa četudi le za kratek čas!

Vodni trikci: delajte različne zabavne trikce, mi smo izbrali mehurčkanje 😊

Več idej za miselne igre 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja